Verbinding en resultaat

Online begeleiding in tijden van quarantaine

meteen contact opnemen

Hoe versterk jij je team en organisatie na de eerste schrik- en crisisfase?

Voor iedereen is dit een bijzondere tijd. Een tijd waarin Corona veel in het nieuws is en jij je ook vragen stelt over je gezondheid en werk. Mogelijk een tijd waarin bekenden en/of collega’s ziek zijn en gelukkig vaak ook weer beter worden. Een periode waar voor commerciële bedrijven de omzet daalt of juist heel hard groeit en waar overheidsorganisaties soms overspoeld worden met urgente opgaven. Tegelijkertijd zit jouw team (deels) thuis en het onderling contact is niet meer live maar online. Een ongekende situatie.

Wat we wél weten is dat:

  • de huidige buitengewone situatie straks niet ‘zo maar’ voorbij is.
  • dat onze professionele wereld er straks ‘na Corona’ anders uitziet: economische effecten en een veranderde samenwerking.
  • wij er middenin zitten en er geen ‘boek met antwoorden’ bestaat.

Wij bouwen de brug terwijl wij er op lopen

Er zijn legio voorbeelden van wat weken geleden ondenkbaar was en nu mogelijk en geaccepteerd is. Dergelijk aanpassingsvermogen van mensen en organisatie is mooi om te zien. Er blijkt meer mogelijk dan voorheen bedacht. 

Nu de eerste ‘schrik- en crisisfase’ voorbij is en wij zien dat dit nog langer gaat duren (het ‘nieuwe normaal’) komen er belangrijke vragen op tafel.

  • Wat is de prijs die we moeten betalen voor deze werkwijze? Welke collega’s floreren en wie hebben het moeilijk? Hoe houden wij zicht op het welzijn van medewerkers en leidinggevenden?
  • Hoe blijft mijn MT de aankomende weken/maanden effectief en betrokken? Hoe leren wij als leidinggevenden van elkaar in deze nieuwe situatie? 
  • Lukt het ons als organisatie om de actuele vraagstukken aan te pakken en ‘fit for the future’ te zijn?  

Groenewegen begeleidt al 30 jaar professionals, teams en organisaties. Altijd op basis van maatwerk omdat ieder team en iedere organisatie anders is. Ook nu is dat onze aanpak. In gesprek onderzoeken wij uw vraag en maken wij het resultaat helder. Alleen dan formuleren wij een aanpak. Aandacht voor boven- en onderstroom zijn belangrijke ingrediënten voor ieder team of iedere organisatie.

Wij begeleiden leidinggevenden in deze quarantaineperiode online met als doel dat zij (nog) krachtiger zijn in verbinden en resultaat behalen.

Presentatie verbinding en resultaat

Presentatie met begeleidingsvormen in deze tijd

Onze kernbegrippen:

versterken van team en organisatie kan alleen samen met persoonlijke groei

doen wat nodig is – bespreek wat nodig is

Heb je behoefte aan een (online) gesprek waarin wij samen jouw situatie bespreken? Vul dan onderstaand je gegevens in. Wij nemen dan eenmalig geheel vrijblijvend contact op. Je ontvangt geen nieuwsbrief.